Георги Свиленски обяви какво ще предприеме БСП, ако управленската програма бъде

...
Георги Свиленски обяви какво ще предприеме БСП, ако управленската програма бъде
Коментари Харесай

Свиленски, БСП: Ако управленската програма се приеме, ще предложим Асен Василев за премиер

Георги Свиленски разгласи какво ще предприеме Българска социалистическа партия, ако управническата стратегия бъде призната.

Няма никакво закъснение на мандата, няма нарушение на Конституцята. Мандатът ни беше връчен преди 8 дни. Ние сме в тесния период който е 7+7 дни. В рамките на тези 14 дни ще посочим министър председател и кабинет. Това съобщи ръководител на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия. 

Още от втория ден започнаха да ни питат по кое време ще върнем мандата. Ние ще поставим старания да съставим кабинет и да не тласнем България към избори. След като стана ясно за какво беше свалено държавното управление и разграничителната линия е битката с корупцията. И откакто стана ясно за какво " ИТН "  дадоха обратно, когато влезе закона за КПКОНПИ и Бойко Рашков беше препоръчан за началник на комисията, нас ни стимулира да съставим тази стратегия. В програмата са вклчени оферти на сътрудниците от " ИТН ". Предложихме тази стратегия, с цел да забележим има ли 121 народни представители, които да работят по тази стратегия. Ако програмата бъде призната ще предложим Асен Василев за министър председател и той ще сформира кабинет, означи Свиленски, написа Novini.bg. 

Тази стратегия ще бъде гласувана в четвъртък. Ако бъде подкрепена в петък ще върнем мандата на президента изпълнен. Ако не бъде призната ще го върнем неизпъленн. Тогава президентът ще реши по кое време да разпусне Народното събрание и да насрочи избори, добави депутатът от БСП. 

По думите му оптималният период за избор на началник на КЕВР е 12 август. 

Оптимист съм във връзка с програмата и мисля, че в утрешния ден ще бъдат потъврдени. Това не е предложение за кабииент за 6 месеца. Това е стратегия с подобен небосвод. След това се отчита какво се е направило и вършим нова стратегия, с която България да продължи напред. Декември продължаваме по същия метод, в случай че това нещо бъде признато, уточни още Свиленски.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР